fbpx

517 të infektuar, një i vdekur

517 infeksione të reja koronavirus u raportuan të martën, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Shumica e infeksioneve, 291, u diagnostikuan në Helsinki dhe Rrethin e Spitalit Uusimaa.

9,206 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është 1,608 më shumë infeksione se në dy javët e mëparshme. Tani janë diagnostikuar gjithsej 67,851 infeksione të koronavirusit.

Një vdekje e re në lidhje me sëmundjen e koronavirusit u raportua gjithashtu të martën. Janë gjithsej 801 raste të raportuara.

Ndërkohë janë 283 pacientë në spital, nga të cilët 49 janë në kujdes intensiv. Numri i pacientëve në trajtim ishte rritur me nëntë të martën.

Pothuajse 610,900 njerëz në Finlandë tani kanë marrë dozën e parë të Vaksinës CORONAVIRUS. Numri i njerëzve të vaksinuar është rritur nga dje me rreth 13,400.

Janë 86,500 njerëz që kanë marrë një dozë të dytë të vaksinës.

Doza e parë e vaksinës së koronavirusit tani u është dhënë 11 përqind të finlandezëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: