Raportohen 39 të vdekur. Marin: Të gjithë të vaksinohen. Situata është shqetësuese.

Kryeministrja Sanna Marin deklaroi sot se situata e koronavirusit në Finlandë është bërë shqetësuese. Sipas kryeministres, qeveria do të mblidhet në fillim të javës së ardhshme për të diskutuar situatën, ndërsa grupi ndërministror SOTE do ta shqyrtojë këtë çështje që gjatë kësaj jave.

Në përgjigjen e saj me e-mail për IS, kryeministrja thekson se marrja e vaksinave tani është edhe më e rëndësishme.

– Është edhe më e rëndësishme që të gjithë njerëzit të shkojnë për të marrë vaksinat që kanë në dispozicion.

Situata e koronës në Finlandë është përkeqësuar gjatë vjeshtës. Të dhënat ditore të infeksionit janë në rritje të vazhdueshme. Numri i njerëzve në spitale ka shënuar gjithashtu një rekord të ri.

Për më tepër, një rekord i zymtë u vendos për vdekje të reja të mërkurën, me 39 vdekje të reja të lidhura me koronavirusin e raportuar pas të martës. Megjithatë, Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqënies, THL shpjegon se vonesa e raportimit duhet të merret parasysh, pasi në këtë shifër përfshihen edhe disa prej atyre që kanë vdekur në periudhën tetor-nëntor.

Grupi koordinues i koronavirusit në kryeqytet riktheu dje rekomandimin për përdorimin e maskave dhe dhe rekomandimin për të punuar nga shtëpia kur është e mundur. Grupi Koordinues i bëri thirrje gjithashtu qeverisë të forcojë kufizimet e restoranteve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.