fbpx

Parlamenti fillon shqyrtimin e propozimit për mbylljen e restoranteve

L-istuntosali

Parlamenti ka filluar shqyrtimin e propozimit të qeverisë për të mbyllur baret dhe restorantet nga 8 në 28 Mars në rajone që janë në fazën e përhapjes dhe transmetimit të epidemisë, pas së cilës çështja do t’i referohet komisioneve parlamentare. Propozimi është duke u dëgjuar si një çështje urgjente të Martën, përpara se të kalojë në Komitetin e Ligjit Kushtetues të Mërkurën dhe Komisionin për Çështjet Ekonomike një ditë më vonë.

Ndërkohë, Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe Agjencia Rajonale e Administratës Shtetërore për Finlandën Jugore (AVI) kanë zgjidhur një mosmarrëveshje nëse palestrat dhe objektet e tjera të kohës së lirë mund të jenë të hapura nëse ato presin jo më shumë se 10 persona në të njëjtën kohë.

Punësimi në Finlandë po bëhet më i vështire nga virusi. Shkalla e punësimit bie nën 70%. Numri i njerëzve në punë në janar të këtij viti u ul me 61,000 krahasuar me janarin 2020, sipas shifrave paraprake të lëshuara nga Statistics Finland. Shkalla e punësimit në Finlandë tani qëndron në 69.9 përqind, e cila është dy pikë përqindje më e ulët se një vit më parë.

Në përgjigje të shifrave më të fundit të uljes së vendeve të punës, Dhoma e Tregtisë së Finlandës i bëri thirrje qeverisë të lehtësojë pasigurinë në ekonominë finlandeze të krijuar nga Pandemia në vazhdim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: