Parlamenti dhe Presidenti miratojnë mbylljen e restoranteve

Të hënën, Parlamenti i Finlandës miratoi një projekt-ligj që urdhëron baret dhe restorantet të mbyllin dyert e tyre për tre javë në një përpjekje për të trajtuar situatën e përkeqësuar të koronavirusit në shumë zona të vendit.
Presidenti Sauli Niinistö nënshkroi projektligjin më vonë të hënën.  Qeveria e Kryeministrit Sanna Marin (SDP) njoftoi planet e mbylljes në fund të muajit të kaluar.
Urdhri vlen për kafenetë, baret, restorantet dhe klubet e natës në fazën e përshpejtimit dhe transmetimit të komunitetit të pandemisë dhe do të hyjë në fuqi brenda natës të hënën.  Kjo do të thotë që ambientet mund të qëndrojnë të hapura në 8 Mars, por duhet të mbyllen duke filluar ditën tjetër.
Urdhri i mbylljes vlen për shumicën e rajoneve të Finlandës, me përjashtim të Savos së Veriut, Karelia Veriore, Kainuu dhe Ostrobothnia Qendrore, të cilat aktualisht janë të gjitha në fazën fillestare.
Shitjet në restorant për porositë nga shtëpia do të vazhdojnë të lejohen.
Urdhri gjithashtu nuk zbatohet për restorantet ose mencat në vendin e punës dhe restorantet e tjera që nuk janë të hapura për publikun e gjerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.