Krishtlindja 2021 në Finlandë. Rekord kartolinash dhe pako dhuratash përmes postës

Operatori kombëtar i shërbimeve postare dhe logjistike Posti ka dorëzuar rreth 16 milionë kartolina Krishtlindjesh dhe 7.4 milionë pako gjatë sezonit të Krishtlindjeve këtë vit, tha Posti në një deklaratë për shtyp.

Vëllimi i postimeve të dorëzuara nga Posti gjatë sezonit të pikut ishte si gjithnjë shumë i lartë, pasi finlandezët edhe këtë herë i dërguan urimet e Krishtlindjeve në mënyrë aktive me dhurata dhe kartolina për Krishtlindje.

Pakot mund të merren nga disa pika shërbimi, ndërsa kartolinat e Krishtlindjeve janë dërguar gjithashtu në mënyrë aktive dhe rreth 16 milionë kartolina ishin dorëzuar deri të enjten.

“Karta e Krishtlindjes është një pjesë e rëndësishme e festimit të Krishtlindjeve për finlandezët dhe ne jemi të lumtur që shohim që kjo traditë vazhdon të jetë ende e fortë. Urimi i njerëzve të afërt dhe të dashur është një motiv i fortë veçanërisht gjatë sezonit të festave. Një kartolinë e bën marrësin të lumtur për një kohë të gjatë; marrësit i mbajnë kartat të ekspozuara shumë kohë pas Krishtlindjeve, tha Tuija Åkerman, e cila është përgjegjëse për shërbimet e letrave të konsumatorit të Postit.

Kartat e Krishtlindjeve me një adresë të pasaktë ose të paplotë do të kalojnë përmes sqarimit të adresës së Postit. Qëllimi është që të gjitha këto urime të dërgohen në prag të Vitit të Ri.

Posta që mbërrin nga jashtë mund të vonohet për shkak të kufizimeve të COVID-19, por pasi artikujt mbërrijnë në Finlandë, ato renditen dhe dorëzohen pa vonesë.

“Ne kemi bërë që urimet e Krishtlindjeve të shpërndahen në të gjithë Finlandën në sajë të punës së 18 mijë punonjësve dhe ndihmën e rreth 4,000 punëtorë sezonalë. Dëshiroj të përcjell falënderimet e mia të ngrohta për të gjithë punonjësit e Postës dhe klientët tanë. Gëzuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri nga të gjithë në Posti”, tha Jarmo Ainasoja, Shef i Krishtlindjeve në Posti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.