Aktivizohen kufizimet në restorante. Ja zonat dhe cilat prej tyre vendosen nën kufizme

Masat e reja të kufizimeve për restorantet hynë sot në fuqi në rajonet e Finlandës  ku po përhapet epidemia e koronës.

Restorantet që nuk kërkojnë pasaportë korona nga klientët e tyre do të duhet të ndalojnë pirjen e alkoolit deri në orën 17:00. Dyert do të mbyllen në orën 18:00. Restorantet mund të hapen nga ora 5 e mëngjesit.

Qeveria vendosi për këtë çështje të premten. Arsyeja është përkeqësimi i situatës së koronës në Finlandë.

Kufizimet vlejnë për provincat e Finlandës Jugperëndimore, Satakunta, Päijät-Häme, Ostrobothnia, Ostrobothnia Jugore, Ostrobothnia Qendrore, Ostrobothnia Veriore, Pirkanmaa, Uusimaa, Kymenlaakso, Kanta-Häme dhe Karelia e Jugut, si dhe rrethi spitalor i Länsi-Po.

Në zonat e perhapjes, vendet janë të kufizuara në të gjitha llojet e restoranteve. Në restorantet që fokusohen në delivery, vetëm gjysma e vendeve të klientëve mund të mbushen si brenda ashtu edhe jashtë. Në restorante të tjera, 75 për qind e vendeve në ambjentet e brendshme mund të jenë në përdorim. Të gjithë klientët duhet të kenë vendet e tyre në tryezë.

Restorantet mund të përjashtohen nga kufizimet nëse kërkojnë pasaportë korona nga klientët e tyre.

Kufizimet nuk zbatohen për pikat e ushqimit të shpejtë, kafenetë dhe restorantet e tjera që nuk shërbejnë alkool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: