41.1 % të vaksinuar, 7 të vdekur

Pothuajse 2.3 milion njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Ata që janë vaksinuar të paktën një herë tani përbëjnë 41.1 përqind të popullsisë.

Të dyja dozat e vaksinës u janë dhënë 375,000 personave në Finlandë, ose 6,8 përqind të finlandezëve.

Që nga e premtja, shtatë vdekje të reja në lidhje me sëmundjen e koronavirusit janë raportuar në Finlandë, njoftoi Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Një total prej 939 vdekjesh të lidhura me sëmundjen e koronavirusit janë raportuar tani në Finlandë. Janë gjithsej 118 persona në kujdesin spitalor, 22 prej të cilëve janë në kujdes intensiv. Numri i pacientëve në spital ka rënë me 18 që nga e Premtja. Numri i njerëzve në kujdes intensiv është ulur me gjashtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.