154 të infektuar. Mes tyre edhe parlamentarja e Qendrës

Parlamenti njoftoi sot se ish-kryetarja e Partisë së Qendrës dhe deputetja e Laplandit është diagnostikuar me koronavirus. Autoritetet parlamentare thonë se nuk ka rrezik që ajo të ketë kaluar infeksionin tek deputetët e tjerë.

Kulmuni bashkohet me një listë të deputetëve finlandezë të cilët dihet se janë infektuar me virusin gjatë pandemisë, përfshirë socialdemokraten Eeva-Johanna Eloranta , Joonas Könttä (Partia e Qendrës), konservatoren Arto Satonen (NCP) dhe Tom Packalén (Partia e ekstremistëve).

Raportohen të infektuar të tjerë

154 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të premten në Finlandë. Një total prej 89,686 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë.

Tre vdekje të reja nga sëmundja e lidhur me koronavirus u raportuan të Mërkurën. Janë raportuar gjithsej 930 vdekje.

Të mërkurën, kishte 114 njerëz në spital për shkak të kurorës. Prej tyre, 24 ishin në njësitë e kujdesit intensiv, 66 në pavijonet specialistë të infermierisë dhe 24 në repartet e kujdesit parësor.

Më shumë se 2 milion doza

Sipas të dhënave të së mërkurës, janë dhënë 2,014,653 doza të para të vaksinës. Janë dhënë 238,730 doza të dyta të vaksinës.

Doza e parë u është dhënë 36.2 përqind të popullsisë. 4.3 për qind e dozës së dytë.

Janë raportuar gjithsej 6,424 raste të koronavirusit të modifikuar, nga të cilët 5,265 janë virus britanik, 1,132 janë afrikano-jugorë, 2 janë brazilianë dhe janë indianë (dhe linjat e tij të zgjatjes) 25.

Leave a Reply

Your email address will not be published.