Zyrtare. THL rekomandon dozën e tretë të vaksinës për të gjithë mbi 18 vjeç

Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) rekomandoi sot që dozat e treta të vaksinës së koronavirusit të ofrohen në Finlandë për këdo mbi 18 vjeç.

Rekomandohet që doza e tretë të jepet 5 deri në 6 muaj pas dozës së dytë.

Për individët qënuk kanë imunitet të rrezikuar, një dozë e tretë rekomandohet gjashtë muaj pas dozës së dytë.

THL rekomandon gjithashtu vaksinimet kundër koronës për personat e rrezikuar nga mosha 5-11 vjeç. Sipas THL, më shumë informacion mbi sigurinë e vaksinimit të fëmijëve duhet të priten gjatë vaksinimit të të gjithë grupmoshës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: