VW e-UP për 21 mijë Euro. Lehtësitë e qeverisë dhe konkurenca ulin çmimet e makinave elektrike

Makinat elektrike në Finlandë kanë pësuar një ulje të çmimeve dhe aktualisht duket më e përballueshme financiarisht blerja e tyre. Përjashtimi nga taksa dhe bonusi i qeverisë prej 2 mijë Eurosh e ulin çmimin deri në 21 mijë Euro për Volkswagen e-Up.

Në përgjithësi, ka presion mbi çmimin e makinave elektrike, pasi prodhuesit e makinave duhet të jenë në gjendje të shesin më shumë makina elektrike për të shmangur gjobat e vendosura nga BE-ja.

Çmimet e makinave elektrike ndikohen edhe nga zhvillimet teknologjike. Fuqia e baterive po rritet dhe çmimet e makinave me bateri me fuqi të ulët do të duhet të ulen për t’u bërë atraktive për konsumatorët.

Më poshtë është lista e makinave që kushtojnë afërisht nga 20 deri në 33 mijë Euro, sipas të përditshmes Iltalehti, ku jepen të dhëna edhe për fuqinë e baterisë dhe distancën që mund të ecësh. Shumë prej kompanive ofrojnë mundësi që për disa mijëra Euro të tjera të rritësh fuqinë e baterisë së makinës.

Automalli

Akkuteho kWh

Toimintamatka km

Hinta €

VW e-Up 36,8 260 20 990 (ei uusia tehd. tilauksia)
Nissan Leaf Visia 40 285 25 213
Fiat 500 E Action 23,8 185 25 213
Renault Zoe Z.E. 50 52 395 27 290
Opel Corsa E 50 352 27 390
Peugeot e-208 Active 50 340 28 760 (30.11 asti kamp.)
Mazda MX-30 Tech Edition 35,5 200 28 990 (kamp. Delta-Auto)
Opel Mokka-e Comfort 50 342 29 900
Honda e Comfort 35,5 222 32 720
VW ID.3 Pure Perf. 45 346 33 340

Leave a Reply

Your email address will not be published.