Virusi në Helsinki: Etelä-Vuosaari dhe Roihuvuori më rëndë

Helsinki publikoi informacionin më të fundit mbi situatën epidemike të qytetit. Gjatë 7 ditëve të mëparshme, 319 infeksione të reja koronavirusi u raportuan në kryeqytetin finlandez. Numri i infeksioneve për 100,000 banorë ose incidenca ishte 49. Janë 10 persona në spital për shkak të virusit.

Gjatë javës së fundit,nNë terma absolutë, numri më i lartë i infeksioneve ishte në Etelä-Vuosaari me 63 persona dhe Roihuvuori është i dyti në listë me 49 të infektuar.

Incidenca më e lartë e virusit ishte në dy javët e mëparshme në lagjen Roihuvuori, ku u raportuan 600 infeksione për 100,000 banorë. Pas Roihuvuorit, incidenca më e lartë doli të ishte në Puotinharju (333) dhe Östersundom (323).

Në Tammisalo, Kaitalahti, Kivihaa dhe Pajamäki, të dy nivelet e incidencës dhe infeksionit janë afër zeros.

Më 8 Prill, incidenca ishte më e lartë – gjatë periudhës dy-javore në shqyrtim – në zonën Itäkeskus – Marjaniemi(826), Puotinharju (760) dhe Puotila (658).

Në Puotila, situata e epidemisë është qetësuar në mënyrë të konsiderueshme, pasi në dy javët e mëparshme shkalla e incidencës ishte vetëm 231, dhe një total prej 13 infeksionesh të reja u regjistruan. Megjithëse situata në Puotinharju është ende një nga më të këqijat në qytet, incidenca është përgjysmuar nga disa javë më parë.

Në zonën Itäkeskus-Marjaniemi, incidenca u ul nga 826 në 228.

Helsinki përbën 28.7 përqind të të gjitha infeksioneve në vend. Sëmundja e lidhur me virusin Covid-19 ka vrarë 307 banorë të qytetit në të gjithë pandeminë e koronavirusit.

Ashtu si pjesa tjetër e Finlandës, infeksionet në Helsinki kanë filluar të bien në javët e fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.