Vantaa. Alarm i rremë për përdorimin e armëve në një shkollë

Komisioneri Jere Pääkkönen, Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Uusimaa Lindore, tha sot se njoftimi për perdorimin e armëve të zjarrit në nje shkollë ishte i rremë. Njoftimi u bë në qendrën e urgjencës me telefon.

– Doli një shaka, thotë komisioneri.

Pääkkönen thotë se nuk është e mundur të zbulohet numri i saktë i njësive policore që mbërritën në vendin e ngjarjes.

– Ndaj njoftimeve të tilla zakonisht reagohet shumë seriozisht. Domethënë shumë e shumë njësi, shton ai.

Policia e heton çështjen si alarm i rremë dhe kujton se alarmi i rremë është krim. Policia më vonë tha në Twitter se një nxënës shkolle që bëri njoftimin e pavërtetë është kontaktuar dhe është marrë në pyetje.

“Policia vijon të zbulojë motivin e rastit së bashku me studentin dhe kujdestarët e tij”, ka shkruar policia në Twitter.

Shkolla Mikkola ndodhet në pjesën veriore të Vantaa, Korso. Është një shkollë e unifikuar me nxënës të shkollave fillore dhe të mesme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: