Vaksinohet mbi 30 % e finlandezëve

Më shumë se 30 përqind e popullsisë në Finlandë tani ka marrë të paktën një vaksinë të koronavirusit, raportoi sot Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Një total prej 1,692,571 njerëz, ose 30.4 përqind e finlandezëve, kanë marrë të paktën një dozë vaksine.

Departamenti i Shëndetit dhe Mirëqenies, THL thotë se 288 infeksione të reja koronare janë diagnostikuar sot në Finlandë. Gjithsej 87.096 infeksione janë diagnostikuar tani në Finlandë.

Rritja më e madhe në numrin e infeksioneve ishte përsëri në zonën e spitalit rajonal të Helsinkit dhe Uusimaa me 116 infeksione të reja. 63 infeksione të reja u diagnostikuan në zonën e spitalit rajonal të Päijät-Häme dhe 39 infeksione të reja në zonën e spitalit rajonal Pirkanmaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.