Vaksinat, 46 vetë patën një reaksion të rëndë alergjik

Qendra për Sigurinë dhe Zhvillimin e Barnave (FIMEA), deri më 15 qershor, ka marrë gjithsej 46 raporte të reaksioneve serioze anafilaktike nga vaksina e koronavirusit.

Numri është shumë i vogël në raport me të gjithë të vaksinuarit, pasi të martën kishte më shumë se 2.8 milion njerëz që morën vaksinën në Finlandë, sipas THL.

Nga reagimet anafilaktike të raportuara, 40 ishin për Pfizer dhe Biontech, gjashtë për Astra Zeneca.

Nëse të vaksinuarit kanë përjetuar reaksione të rënda alergjike në të kaluarën, simptomat do të monitorohen për më shumë se zakonisht pas vaksinimit koronavirusit. Të gjithë ata që kanë përjetuar reaksione nga vaksinat në të shkuarën duhet të konsultohen me mjekun para se të marrin vaksinën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.