fbpx

Ulje rekord e numrit të infeksioneve. Sot, vetëm 225

225 infeksione të reja koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL. Kjo ështe shifra më e ulët e infeksioneve të reja qysh prej mesit të janarit. Numri më i lartë i infeksioneve të reja, 132, ishte përsëri në rrethin e spitalit Helsinki dhe Uusimaa. Tetëmbëdhjetë infeksione të reja u diagnostikuan në rrethin e spitalit Päijät-Häme dhe 16 në rrethin Pirkanmaa.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 5,973 infeksione, që është 3,102 më pak infeksione se në dy javët e mëparshme. Në total, më shumë se 82.200 infeksione të koronavirusit janë raportuar në Finlandë gjatë gjithë epidemisë.

Shkalla e incidencës së koronavirusit është pak më shumë se 107 në të gjithë vendin. Shkalla e incidencës tregon numrin e rasteve për njëqind mijë banorë gjatë një periudhe dy javore. Shkalla më e lartë e incidencës rajonale është në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa, Itä-Savo dhe Päijät-Häme.

Në Finlandë, doza e parë e vaksinës së koronavirusit u është dhënë 1,130,219 personave. Numri i njerëzve që morën dozën e parë të vaksinës është rritur nga dje në më shumë se 9,600 të vaksinuar. 94,664 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e dytë të vaksinës.

Mbulimi i vaksinimit për dozën e parë tani është 20.3%. Për dozën e dytë, është 1.7%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: