Trefishohet goditja e koronavirusit në një muaj

Shkalla e incidencës së koronavirusit në Finlandë tani është 1721. Kjo do të thotë se infeksione të reja kanë ndodhur në 1721 për 100,000 banorë  gjatë 14 ditëve të fundit (27 dhjetor 2021–9 janar 2022).

Në dy javët para kësaj, kishte 629 infeksione për 100,000 banorë. Kështu, numri i infeksioneve të reja është trefishuar që nga dhjetori.

Çështja u evidentua në një raport progresi të sëmundjes nga Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe Departamenti i Shëndetësisë dhe Mirëqenies.

Aty, kryemjeku Otto Helve i THL deklaroi gjithashtu se omicron Transform me sa duket ka zëvendësuar plotësisht Delta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: