Tre të vdekur dhe 286 të infektuar. 20,8 të vaksinuar

286 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL).

Rritja më e madhe e infeksioneve është në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ku janë diagnostikuar 151 infeksione të reja.

Deri më tani, në Finlandë janë diagnostikuar gjithsej 82,564 infeksione me koronavirus.

Ndërkaq u raportuan tre vdekje të reja dhe në total 877 vdekje të lidhura me koronavirusin janë raportuar deri tani në Finlandë.

Janë 182 persona në spital me koronavirus, sipas të dhënave të raportuara të Martën. Nga këta, 38 janë në kujdes intensiv.

Të paktën dozën e parë të vaksinës koronare në Finlandë e kanë marrë 1,156,058 persona. Kjo korrespondon me 20.8 përqind të popullsisë.

Të dyja dozat e vaksinës tani u janë dhënë gati 97,000 njerëzve, ose 1.7 përqind e popullsisë.

Më shumë se 275,000 njerëz në Finlandë, ose 86.3 përqind, kanë marrë vaksinën në Finlandë. 84.7% e atyre të moshës 75-79 janë vaksinuar, ose pak më shumë se 202,000 njerëz. Më shumë se 256,000 njerëz, të moshës 72-74 vjeç, kanë marrë të paktën një vaksinë, ose 72.2 përqind.

Disa nga përmbajtjet e artikullit mund të mos jenë të arritshme, për shembull, me një lexues të ekranit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: