Transferimi i zyrave të Emigracionit shkakton radhë të gjata në Helsinki

Radhë të gjata janë formuar jashtë pikës së shërbimit Malmi të Shërbimit Finlandez të Imigracionit (Migri), ndërsa klientët janë të detyruar të presin në radhë për më shumë se tetë orë në ditë, raporton Iltalehti.

Pika e shërbimit të Helsinkit të Migrit u zhvendos nga Käenkuja në Malmi javën e kaluar. Klientët nuk ishin në gjendje të caktonin orar takimi, ose të përdornin shërbimin e numrit të radhës për dy javë gjatë ditëve të transferimit të zyrave.

Kjo, së bashku me kufizimet që minimizojnë numrin e aplikantëve të lejuar brenda ndërtesës, ka çuar në radhë të gjata në ambientet e reja, të cilat filluan punën të martën e kaluar.

Sipas Iltalehti, linjat e gjata përfshijnë familje të shumta me fëmijë të vegjël dhe klientët shpesh bëhen që të kthehen të nesërmen pavarësisht se kalojnë disa orë në pritje në radhë. Një ambulancë thuhet se u thirr në ambiente pasi një person që priste në radhë u shemb të Premten.

Ndërsa radhët u mundësojnë klientëve të kenë akses në shërbime pa takim, Migri shqyrton aplikacionet bazuar në radhën e mbërritjes. “Të parët, shërbehen të parët”, sikurse thuhet qartë edhe në faqen e tyre të internetit. Sistemi i rezervimit të takimeve në internet i agjencisë ka qenë mjaft i mbingarkuar gjatë vitit të kaluar.

Drejtori i Njësisë së Lejeve dhe Kombësisë në Migri Pauliina Helminen i tha Iltalehti se situata në Malmi është për të ardhur keq. Pika e shërbimit raportohet se trajton për ditë 150 aplikant që kanë rezervuar takime dhe 80 nga ata që mbajnë radhën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.