THL rikthen rekomandimin: Mbani maskat në hapësirat dhe transportin publik

Instituti Kombëtar Finlandez për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL) të premten ribotoi rekomandimin mbarëkombëtar për përdorimin e maskave për fytyrën, pasi shkalla e infeksionit COVID-19 po rritet në vend për shkak të përhapjes së variantit Omicron.

Autoriteti shëndetësor rekomandon që njerëzit të përdorin maska ​​​​për fytyrën në të gjitha hapësirat publike si dhe në transportin publik në të gjithë vendin.

Udhëzimi i përditësuar zbatohet për të gjithë popullsinë finlandeze të moshës 12 vjeç e lart, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit.

Në deklaratën për shtyp, drejtori i THL Mika Salminen tha se dimri rrit rrezikun e infektimit. “Sa më shumë infeksione të ketë në popullatë, aq më i madh është rreziku. Rreziku i infektimit është gjithashtu dukshëm më i lartë në ambiente të mbyllura sesa jashtë.”

Rekomandimi nuk zbatohet për sektorët e kujdesit shëndetësor dhe social, arsimit ose edukimit të fëmijërisë së hershme, as nuk zbatohet për komunitetet e punës me rekomandime të veçanta, tha THL.

Në gusht 2020, THL lëshoi ​​rekomandimin e saj të parë të maskës së fytyrës për qytetarët për të frenuar përhapjen e koronavirusit të ri. Ndërsa nivelet e infeksionit bien dhe mbulimi i vaksinimit rritet në Finlandë, autoriteti shëndetësor zbuti rekomandimin e tij për të theksuar gjykimin e vetë individëve në fund të shtatorit të këtij viti.

Sipas të dhënave të lëshuara nga THL, Finlanda raportoi 2,079 raste të tjera COVID-19 dhe tetë vdekje të premten. Deri më sot, vendi ka regjistruar gjithsej 213,318 raste dhe 1,454 vdekje. Në Finlandë janë zbuluar gjithsej 34 raste të variantit Omicron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: