THL: 803 infeksione të reja dhe dy vdekje në Finlandë

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 803 infeksione të reja koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë.

640 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të Martën dhe 430 të Hënën.

Në 14 ditët e fundit, pothuajse 9,600 infeksione të koronavirusit janë diagnostikuar në Finlandë, krahasuar me pothuajse 8,450 në dy javët e mëparshme.

Një total prej 73,516 infeksionesh janë diagnostikuar në Finlandë gjatë gjithë pandemisë.

Dy vdekje të reja nga sëmundja e koronavirusit u raportuan gjithashtu. Janë 295 persona në spital. Prej tyre, 62 janë në kujdes intensiv.

Shkalla më e lartë e incidencës për 100,000 banorë në dy javët e fundit është ende në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ku është pothuajse 347. Shkalla e incidencës në të gjithë vendin është pothuajse 173. Në lidhje me popullsinë, Ostrobothnia Qendrore ka mbijetuar me numri më i ulët i infeksioneve.

Shkalla e incidencës për Finlandën në tërësi është pothuajse 173.

Sipas vendndodhjes, numri më i lartë i infeksioneve të reja është identifikuar si më poshtë:

Helsinki 284

Vantaa 83

Espoo 67

Turku 65

Tampere 37

Lahti 31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: