THL: 73 raste të reja. 53.6 të vaksinuar me dozën e parë

Të Premten, Instituti për Shëndet dhe Mirëqenie (THL) raportoi 73 raste të reja të konfirmuara nga laboratori Covid-19 në Finlandë gjatë ditës së kaluar, gjë që e çoi totalin e rasteve të vendit në 94,154.

Numri më i madh i rasteve, 49, u raportuan në Helsinki dhe Rajonin e Uusimaa, të ndjekur nga rajoni i Finlandës Jugperëndimore.

Deri të Premten, ishin gjithsej 32 persona që po merrnin trajtim spitalor për infeksionet e koronavirusit, 11 prej të cilëve ishin në kujdes intensiv. Gjatë ditës së kaluar, numri i përgjithshëm i pacientëve të spitaluar Covid ra me 11.

Që nga e enjtja, niveli i incidencës dy-javore të sëmundjes kishte rënë në rreth 23 raste për 100,000 banorë.

Vaksinimi vazhdon me ritme të njëjta. Tashmë kanë marrë dozën e parë 53.6 përqind e popullsisë dhe me të dyja dozat janë vaksinuar 14.4 përqind e popullsisë së Finlandës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.