Tetë të vdekur dhe 392 të infektuar

Tetë të vekur dhe 392 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Ka 239 persona në spital për shkak të koronavirusit, nga të cilët 39 janë në kujdes intensiv. Deri të premten, ishin 210 persona në spital, kështu që numri është rritur me 19 pacientë. 7,402 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është 2,222 më shumë se në dy javët e mëparshme. 3.932 infeksione janë raportuar në shtatë ditët e fundit. Kjo është 462 më shumë se në shtatë ditët e mëparshme.

Incidenca e rasteve të koronavirusit në Finlandë aktualisht është 128 raste për 100,000 banorë për një periudhë prej dy javësh. Incidenca është aktualisht më e larta në Åland (332) dhe në rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa (254). Zonat me incidencë më të ulët janë Kainuu (10) dhe Pohjois-Savo (16). Gjithsej 58,064 raste të sëmundjes janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.