fbpx

Testimet vazhdojnë njësoj. 143 raste të reja

143 infeksione të reja koronare janë raportuar sot në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Më herët të enjten, mjeku kryesor i THL Otto Helve tha në një konferencë shtypi se numri i rasteve në Finlandë është në rënie.

– Numri i testeve është i qëndrueshëm, por numri i mostrave pozitive është në rënie, gjë që është një tregues i mirë, tha ai.

Incidenca, e cila mbeti e qëndrueshme në maj, tani ka filluar të bjerë përsëri. Situata e pandemisë tani korrespondon me situatën e shtatorit-tetorit të kaluar.

Sipas Voipio-Pulk, ulja e rasteve prek pothuajse të gjithë vendin, duke përfshirë zonat që kanë qenë në një nivel të lartë për një kohë të gjatë dhe kanë përjetuar grupe të mëdha.

Në gjurmim, burimi i infeksionit u gjet në 70% të rasteve, por ka dallime rajonale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: