Të vaksinuarit po mbrojnë edhe anëtarët e familjes

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) informoi sot se të dyja dozat e vaksinës së koronavirusit tani u janë dhënë nëntë përqind të popullsisë në Finlandë, ose rreth 500 mijë personave.

Numri i njerëzve që morën dozën e dytë është rritur me rreth 15,000 nga dje.

Pothuajse 44.5 përqind e popullsisë, ose gati 2.47 milion njerëz, kanë marrë dozën e parë. Numri i atyre që morën dozën e parë është rritur nga dje me rreth 25,000 njerëz.

Ndërkohë një studim më i fundit në Finlandë tregon se vaksinat e koronavirusit të përdorura nga Pfizer, Biontech dhe Moderna në Finlandë gjithashtu mbrojnë anëtarët e familjes të pavaksinuar. Shkolla Ekonomike e Helsinkit për Graduate (GSE) përdori të dhënat e regjistruara në Finlandë për të studiuar rrezikun e infeksionit për anëtarët e familjes së njerëzve që kanë marrë një vaksinë koronavirusi.

Helsinki GSE është një shkollë pasuniversitare dhe njësi kërkimore e ekonomisë e themeluar nga Universiteti Aalto, Hanken Svenska Handelshögskolan dhe Universiteti i Helsinkit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.