Të enjten pa kufizime. Baret dhe restorantet, hapur deri në mesnatë

Grupi ndërministror SOTE i sugjeron qeverisë që të heqë pothuajse tërësisht kufizimet në bizneset e restoranteve dhe baret duke filluar nga 24 qershori.

Kufizimet në numrat e klientëve, shërbimi dhe orari i punës do të hiqen plotësisht nga fillimi. Por në ambjente të mbyllura klientët duhet të kenë një vend për t’u ulur. Për më tepër, duhet të ruhet higjiena dhe siguria.

Në zonat e fazës së përshpejtimit, orari i hapjes dhe pirjes së restoranteve do të zgjatet. Nga e enjtja, pijet lejohen nga ora 7 e mëngjesit deri në mesnatë. Orari i punës do të lejohet nga 5 në 1 në të ardhmen. Klientët e restoranteve të hapura në natyrë, d.m.th. në tarraca, nuk do të jetë më e nevojshme të kenë një karrige ose tryezë të caktuar.

Propozimi i grupit ministror do të merret në seancën e Qeverisë për vendim të Mërkurën, 23 Qershor.

Gruoi ndërministror po propozon gjithashtu zbutje për aktivitetet publike. Në njoftimin për shtyp thuhet se pjesëmarrësit duhet të shmangin kontaktet e ngushta me njëri-tjetrin.

– Aty ku pjesëmarrësve u caktohet një vend për tu ulur ose qëndruar, numri i tyre nuk mund të kalojë 50% të numrit maksimal të vendeve të lejuara. Nëse ka më shumë se 25 pjesëmarrës, ata duhet të qëndrojnë të ndarë në blloqe me deri në 25 persona.  Ku nuk është mundur vetëm një maksimum prej 10 personash mund të marrin pjesë në një aktivitet në të njëjtën kohë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: