“Squid Game” po thyen rekordet në Netflix

Seria origjinale e Netflix ‘Squid Game’ do të bëhet seriali televiziv më i shikuar në historinë e Netflix. Ndër 83 vende, Squid Game u rendit e para në 81 vende përveç Turqisë dhe Danimarkës. Është gjithashtu një rezultat i papritur edhe për drejtuesit e Netflix që Squid Game renditet i pari në më shumë se 90 vende, përfshirë SHBA. Traileri i “Squid Game’ në YouTube gjithashtu tejkaloi 14 milionë shikime.

Netflix më parë kishte investuar rreth 700 milionë dollarë në filma dhe drama koreane midis 2015 dhe 2020. Gjithashtu po planifikon të investojë 500 milionë dollarë këtë vit. Që nga viti 2016, Netflix ka prodhuar rreth 80 filma dhe seri dramash koreane.

Ky investim definitivisht nuk është i vogël.

Midis 2019 dhe 2020, Netflix investoi rreth 400 milion dollarë në Indi, një parajsë filmike aziatike e quajtur “Bollywood”. Netflix po investon rreth 17 miliardë dollarë në përmbajtje globale këtë vit.

Ashtu si filmi Korean “Parasite”, ai ka tërhequr amerikanët që nuk janë mësuar të shikojnë përmbajtje me titra.

Netflix tha se rreth 95% e të gjithë shikuesve të “Squid Game” janë jashtë Koresë. “Squid Game” aktualisht po siguron titra në 31 gjuhë dhe gjithashtu u dublua në 13 gjuhë.

Ndërkohë, drejtori Hwang Dong-hyuk i “Squid Game” tha: “The Squid Game ishte planifikuar më shumë se një dekadë më parë, por mendova se do të ishte e pamundur të prodhohej për shkak të ndjenjave të tij të çuditshme. Kam pasur vështirësi financiare për të prodhuar “Squid Game”, aqsa u detyrova të shes laptopin tim për para”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.