Skandal!!!! Marin dhe familja hanë me paratë e taksapaguesve

Kryeministrja Sanna Marin ishte sot në epiqendër të mediave pasi u zbulua se ajo dhe familja e saj kanë përfituar rreth 300 euro në muaj nga fondet e shtetit për ushqime, thotë Iltalehti.

Meri-Tuulia Pitkänen, Shefja e Njësisë së Financave të Zyrës së Kryeministrit, konfirmon çështjen për IS. Sipas Pitkänen, këto kanë qenë zakonisht artikuj ushqimorë për mëngjesin e familjes.

Sipas Zyrës së Kryeministrit, kjo është një praktikë e vjetër. Asnjë informacion më i detajuar nuk u dha nga Zyra e Kryeministrit të martën në mëngjes.

“Përfitimi i mëngjesit” justifikohet, ndër të tjera, nga Seksioni 6 i Aktit të Taksave Ministrore, sipas të cilit Kryeministri ka një apartament në një pronë publike, mirëmbajtja, ngrohja dhe ndriçimi dhe orenditë e të cilave paguhen nga shteti, sikurse edhe personeli i nevojshëm .

Ligji për trajtimin e Presidentit të Republikës përmban një formulim të ngjashëm me atë të kryeministrit, por sipas Iltalehti, blerjet e ushqimeve nga Presidenti i Republikës ose familja e tij nuk janë paguar nga fondet e shtetit.

Jouni Mölsä, Menaxher i Komunikimit i Zyrës së Presidentit të Republikës, konfirmon çështjen për IS.

– Çifti presidencial i republikës paguan vetë për ushqimin e destinuar për përdorim personal dhe familjar, raporton Mölsä.

Prandaj, Zyra e Presidentit të Republikës e interpreton Ligjin për Trajtimin e Presidentit të Republikës, si një ligj që nuk lejon blerjen e ushqimit për përdorim privat.

IS nuk ka arritur tek Kryeministri apo Kabineti i Kryeministrit për të komentuar mbi blerjet e ushqimit. Marin aktualisht po merr pjesë në Samitin e BE në Bruksel dhe nuk ndodhet në atdhe.

Ministri i Financave, Katri Kulmun, i cili dha dorëheqjen në fundjavë ka folur publikisht dhe ka ngritur pikëpyetje të mëdha se si po përdoren fondet shtetërore për të bërë blerje të dyshimta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: