Siguria kombëtare dhe Rusia. Presidenti Niinistö – NATO-s: Na mbani të informuar

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg ka biseduar në telefon me Presidentin e Republikës Sauli Niinistö. Sipas Stoltenberg, temat ishin situata e sigurisë në Evropë dhe grumbullimi i trupave ruse afër Ukrainës.

Ne kërkojmë që Rusia të ulë tensionet. Ne do të vazhdojmë të koordinojmë me partnerin tonë të ngushtë Finlandën. NATO respekton të drejtën e çdo vendi për të zgjedhur rrugën e tij, pranon Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s.

Në njoftimin për media nga zyra e Presidentit thuhet se:

– Sekretari i Përgjithshëm Stoltenberg e informoi Presidentin Niinistö mbi pikëpamjet e NATO-s për situatën aktuale. Është e rëndësishme që Rusia të lehtësojë tensionet në kufijtë e Ukrainës. Presidenti Niinistö tha se dialogu është e vetmja rrugë përpara. Niinistö e konsideroi të rëndësishme që NATO të mbajë të informuar partnerët e saj. Presidenti Niinistö shprehu vlerësimin e tij për partneritetin e Finlandës në NATO. Stoltenberg ripohoi angazhimin e NATO-s për të vazhduar politikën e dyerve të hapura.

Sauli Niinistö diskutoi dje çështje sigurie me kryeministren suedeze Magdalena Andersson. Andersson do të diskutojë edhe me Jens Stoltenberg sot para takimit të ministrave të jashtëm të NATO-s në Ukrainë.

– Diskutim i rëndësishëm me Presidentin e Finlandës Sauli Niinistö. Ne ndamë vlerësime për zhvillimet në mjedisin tonë të afërt dhe rëndësinë e rendit evropian të sigurisë. Të gjitha vendet janë të lira të zgjedhin aranzhimet e tyre të sigurisë. Ne do të vazhdojmë diskutimin e ngushtë, thuhet në llogarinë zyrtare në Twitter të kryeministrit suedez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.