Shumica e parlamentarëve janë PRO pasaportës së koronavirusit në vendin e punës

L-istuntosali

Një numër i madh deputetësh mbështesin përdorimin e pasaportës së koronavirusit në vendin e punës në sondazhin e Yle.

Deputetët e partive të koalicionit qeveritar janë në mbështetje të një ligji të tillë, por opozita është qartësisht e ndarë për këtë problem brenda radhëve të saj. Partia e Koalicionit Kombëtar – Kokoomus është më së shumti në favor të zgjerimit të përdorimit të pasaportës së koronavirusit. ndërsa deputetët nga Partia tjetër opozitare e Finlandezëve të Vërtetë janë kundërshtarët më të fortë.

Partia e Koalicionit sheh se e drejta e punëdhënësve për të kërkuar pasaportë koronavirusi për punëtorët do të ishte një mënyrë e mirë për të mbajtur kompanitë të hapura dhe punonjësit të shëndetshëm. Deputetët e Finlandezëve të Vërtetë janë të shqetësuar se pasaporta e koronavirusit i ndan punonjësit në dy kampe: të vaksinuar dhe të pavaksinuar.

Aktualisht, për shembull, restorantet mund t’u kërkojnë klientëve të tyre një pasaportë koronavirusi nëse ka kufizime restorantesh në zonën e tyre. Por, një punonjësi nuk mund t’i kërkohet të ketë pasaportë koronavirusi.

Sondazhit të Yle për përdorimin e pasaportës së koronës i janë përgjigjur 122 përfaqësues nga 200 deputetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: