Shpikja finlandeze: Vilë 9 metra katrorë, që e merr me vete ngado të shkosh

Shumë nga ata që kanë vila në vende turistike ankohen se peizazhi nuk ndryshon kurrë. Për ata që kanë dëshirë të pushojnë në vende të ndryshme, lajmi i mirë ështe se një shtëpi e re e çmontueshme ka hyrë në treg.

Kohët e fundit shpikjes finlandeze iu dha çmimi Life Enhacer of the Year nga revista Wallpaper.

Shpikja e vlerësuar me çmime është një vilë modulare e Space of Mind Oy prej nëntë metrash katrorë. Thuhet se është i përshtatshëm si një zyrë pune në distancë, për të jetuar normalisht ose edhe si një dhomë meditimi. Vilëza mund të transportohet kudo në natyrë. Instalimi premtohet të jetë i suksesshëm brenda një dite.

Vila është zhvilluar në bashkëpunim me firmën arkitekturore Studio Park, markën e dizajnit Made by Choice dhe agjencinë e projektimit Protos Demos.

Ideja lindi në fillimet e pandemisë së koronës, kur u kërkua një zgjidhje për bumin e turizmit në distanca të gjata dhe të shkurtra. Prodhuesi këtë vit do të fillojë të ndërtojë vilat në prodhim seri, veçanërisht për nevojat e biznesit të akomodimit.

Vilë ka marrë gjithashtu vëmendje në mbarë botën.

Leave a Reply

Your email address will not be published.