Shkalla e incidencës së Finlandës ndër më të ulëtat në Europë

Krahasuar me shumë vende të tjera evropiane, incidenca e koronavirusit në Finlandë është e ulët.

Sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC), për shembull, incidenca e koronavirusit në Greqi ishte 127 në dy javët e para të qershorit dhe 131 në Suedi, krahasuar me 25 në Finlandë gjatë së njëjtës periudhë.

Incidenca e koronavirusit ishte 75 në Estoni dhe 61 në Norvegji. Shkalla më e ulët e incidencës në Evropë në dy javët e para të qershorit ishte në Islandë (10) dhe Maltë (9).

Që nga ajo kohë, incidenca në Finlandë ka rënë në më pak se njëzet, sipas të dhënave të THL.

Brenda Finlandës, shkalla më e lartë e incidencës (rreth 35) është në rrethin e spitalit Helsinki dhe Uusimaa. Në Savo e Jugut, incidenca e koronavirusit është vetëm dy, e cila është shkalla më e ulët e incidencës në vend.

Shkalla e incidencës ju tregon se sa infeksione janë zbuluar në një zonë të zgjedhur në dy javë për njëqind mijë njerëz./STT

Leave a Reply

Your email address will not be published.