Rritje tjetër e numrit të të infektuarëve. Gjysma në kryeqytet

Dy vdekje të reja të lidhura me koronavirus dhe 269 infeksione të reja me koronavirus u raportuan në Finlandë të Mërkurën, sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Pothuajse gjysma e ketij numri ishte në kryeqytet. Prej fillimit të pandemisë janë gjithsej 918 të vdekur.

Janë evidentuar 130 persona në kujdesin spitalor, përfshirë 24 në njësinë e kujdesit intensiv. Ka dy persona më shumë në spital se të martën, pesë më pak në kujdes intensiv.

184 raste të reja të koronavirus u raportuan dje dhe 117 të hënën. Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 2,980 infeksione, që është 1,492 më pak se në dy javët e mëparshme.

Një total prej 87,798 infeksionesh me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i pandemisë.

Shkalla e incidencës së koronavirusit për 100,000 banorë në të gjithë vendin është tani 53.8. Shkalla më e lartë e incidencës është në zonën e Qarkut të Spitalit Päijät-Häme, ku shkalla e incidencës është 95.9. Shkalla e dytë më e lartë e incidencës është në rrethin e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, 87.2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.