Rreth 1 % kanë një arsye mjekësore për të mos u vaksinuar

Arsyet shëndetësore rrallë parandalojnë vaksinimin kundër koronavirusit. THL vlerëson se më pak se një përqind e popullsisë ka një arsye mjekësore për të mos marrë vaksinën.

Sipas THL, ka disa duzina njerëzish në Finlandë të cilët janë shumë alergjikë ndaj çdo përbërësi të vaksinës, dhe vaksinimi nuk është i justifikuar.

Për momentin, doza përforcuese nuk rekomandohet për njerëzit që kanë pasur miokardit pas një vaksinimi të mëparshëm.

Për më tepër, THL rekomandon që vaksina koronavirus të mos u bëhet njerëzve shumë të brishtë nëse kujdesi mjekësot ka hyrë në një fazë ku nuk kryhen procedura ose trajtime të tjera aktive.

Fëmijët nën moshën 12 vjeç ende nuk e marrin vaksinën. Vaksinat për fëmijët 5-11 vjeç mund të miratohen nga Agjencia e Barnave e BE-së që këtë vit, pasi janë ende në vazhdim disa studime mbi vaksinat e këtij lloji tek fëmijët e kësaj moshe. Aktualisht, prandaj, vaksinat nuk u jepen fëmijëve nën moshën 12 vjeç, pasi nuk ka vaksina të autorizuara për ta në BE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: