Restorantet e baret hapen të hënën, por me kufizime të rrepta

Restorantet po hapen në fillim të javës së ardhshme edhe në zonat më të prekura nga koronavirusi, por do të zbatohen rregulla dhe kufizime më të rrepta se më parë.

Restorantet do të qëndrojnë më shumë orë të hapura sesa baret, pub-et dhe klubet e natës në zonat më të vështira të Koronës kur restorantet hapen pas një mbylljeje të plotë.

Mbyllja e plotë përfundon të dielën me 18 Prill. Sidoqoftë, aktualisht është duke u përgatitur një rregullore për kufizime të reja, më të rrepta që mund të zbatohen në ato zona ku situata e sëmundjes është më e rëndë.

Sipas kufizimeve të reja, porosia e fundit në restorant duhet të bëhet para orës 5 pasdite. Kjo ka ngritur pikëpyetje pasi shumë restorante të specializuara për shërbimet në darkë nuk do të mund t’i hapin dyert.

Komiteti i Parlamentit për Çështjet Sociale dhe Shëndetësisë tërhoqi vëmendjen për këtë në raportin e tij javën e kaluar dhe bëri thirrje, ndër të tjera, për diferencimin e llojeve të ndryshme të restoranteve.

Sipas informacioneve nga Ministria e Shendetësisë, paraprakisht qeveria po mendon që restorantet e fokusuara në shërbimin e ushqimit të mund të jenë të hapura pak më vonë sesa ato të përqendruara në shërbimin e alkoolit, por oraret e sakta janë akoma të hapura.

Restorantet aktualisht janë të hapura në gjashtë provinca, dmth. Åland, Ostrobothnia Jugore, Kainuu, Ostrobothnia Qendrore, Lapland dhe Ostrobothnia Veriore.

Kufizime zbatohen gjithashtu edhe në këto zona, sipas të cilave shitja e pijeve duhet të përfundojë në orën 22 dhe koha e mbylljes duhet të jetë një orë më vonë. Restorantet që përqendrohen në ushqim dhe alkool tashmë janë diferencuar në kapacitete, përkatësisht 75% dhe 50%.

Sipas kufizimeve të reja, më të rrepta, kufizimet e vendeve do të ulen në jo më shumë se gjysmën për restorantet e ushqimit dhe jo më shumë se një të tretën për ata që janë përqendruar në shërbimin e alkoolit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.