Respektoni karantinën. Rrezikoni gjobë dhe burg

Policia finlandeze ka raportuar raste në rritje të shkeljeve të karantinës në të gjithë vendin. Disa njerëz kanë shkelur rregulloret duke lënë shtëpitë e tyre dhe duke bashkëvepruar me individë jashtë shtëpisë së tyre.

Prishja e karantinës është aktualisht një vepër që dënohet me ligj. Shkelja e urdhrit mund të çojë në një gjobë të rëndë ose një dënim deri në tre muaj në burg (pavarësisht nëse dikush tjetër përveç individit është infektuar).

Një urdhër zyrtar i karantinës mund të vendoset vetëm nga një mjek i sëmundjes infektive të çertifikuar. Mjekët mund të mandatojnë një karantinë edhe nëse individi nuk shfaq ndonjë simptomë të koronavirusit.

Sipas MTV, kishte rreth 30 raste të shkeljeve të karantinës në vend një muaj më parë. Shifra aktualisht qëndron në 59.

Qyteti i Espoo gjithashtu ka lëshuar një paralajmërim kundër thyerjes së karantinës. Statistikat e policisë tregojnë se kishte 19 raste të njerëzve që thyen karantinën në qytet në janar – shkurt, krahasuar me një total prej 21 rastesh vitin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: