Rekordi 863 të infektuar. 338 janë nën 30 vjeç

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) informoi sot se 863 qytetarë të tjerë rezultojnë të infektuar me koronavirus në 24 orët e fundit. Deri më tani, kjo shifër është numri më i lartë ditor i infeksioneve të reja të raportuara. Por, THL sqaron se nëse shikojmë numrin e infeksioneve sipas datave të marrjes së mostrave, sasia më e lartë ditore e njohur aktualisht është 868.

Numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar në moshat 20-30 vjeç (179). Numri i dytë më i lartë i rasteve është gjetur tek 10-20 vjeç (159).

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 1.844 më shumë infeksione sesa në dy javët e mëparshme. Gjatë gjithë epidemisë, një total prej 66,869 infeksionesh janë konfirmuar në Finlandë.

Në Finlandë, më shumë se 596.600 njerëz kanë marrë vaksinën koronare, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL). Numri është rritur nga dje me rreth 10,000.

Ka më shumë se 86,300 njerëz që kanë marrë një dozë të dytë të vaksinës dypjesëshe. Mbulimi i vaksinave në Finlandë tani është 10.7 përqind për dozën e parë dhe 1.5 përqind për dozën e dytë.

Më shumë se gjysma e të gjithë marrësve të vaksinave janë të paktën 70 vjeç. 341,000 njerëz mbi moshën 70 vjeç kanë marrë të paktën dozën e parë të vaksinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: