Raportohet rekord i ri infektimesh në Finlandë

Në Finlandë, të premten u diagnostikuan 1,406 raste të reja me koronavirus.

Gjatë gjithë epidemisë, tani janë raportuar 182,284 raste. Në dy javët e fundit janë regjistruar 9835 raste.

Incidenca mbarëkombëtare ishte 177.4 të premten. Shkalla e incidencës i referohet numrit të rasteve për 100,000 banorë në dy javët e fundit.

Incidenca më e lartë është aktualisht në rrethin spitalor të Ostrobothnias Veriore, ku incidenca është 474.8. Incidenca në zonën e Hus aktualisht është 322.3.

Numri i personave që kanë nevojë për trajtim spitalor për shkak të koronavirusit është rritur që nga data e raportimit të mëparshëm. Aktualisht janë 128 pacientë në kujdesin parësor, 128 në kujdesin e specializuar dhe 44 në terapi intensive.

Deri të mërkurën, 86.4% e atyre 12 vjeç e lart kishin marrë të paktën dozën e parë të vaksinës dhe 81.1% kishin marrë dy doza të vaksinës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: