Raportohen statistikat e reja të virusit dhe të vaksinimeve

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) raporton se 566 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë. 8,393 infeksione janë raportuar në dy javët e fundit, që është 1,027 më pak infeksione se në dy javët e mëparshme.

Një total prej 78,672 infeksionesh koronavirusesh janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i pandemisë.

Sipas THL, 2,700 njerëz kishin marrë koronavirusin e modifikuar në Finlandë deri të Enjten. 2,474 njerëz kanë marrë të ashtuquajturën variant britanik dhe 225 variante të Afrikës së Jugut. Përveç kësaj, një variant brazilian është identifikuar në një person. THL raporton sasinë e koronavirusëve të konvertuar një herë në javë.

Shkalla e incidencës së koronavirusit në të gjithë vendin vazhdoi të bjerë. Ishte pak më shumë se 151 për 100,000 banorë të Premten, nga pak më shumë se 155 të Enjten.

Nga rrethet spitalore, shkalla më e lartë e incidencës është në rrethet spitalore Helsinki dhe Uusimaa, pothuajse 298. Në rrethin spitalor të Finlandës Jugperëndimore, shkalla e incidencës është 227. Shkalla më e ulët e incidencës është në Lapland në rajonin e Ostrobothnia Perëndimore, ku është është vetëm 13.

Mbulimi i vaksinave aktualisht është 17.3 përqind për dozën e parë. THL thotë se pothuajse 962,000 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e parë të vaksinimit të koronavirusit. Numri i atyre që morën dozën e parë është rritur me më shumë se 34,000 njerëz që nga e enjtja.

Më shumë se 89,000 njerëz në Finlandë kanë marrë dozën e dytë të vaksinës së koronavirusit.

Mbulimi i vaksinave për dozën e parë tani është 17.3%. Për dozën e dytë, është 1.6%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: