fbpx

Qeveria përgatit ligjin: Kufizime të lëvizjes dhe maskë me detyrim

Qeveria synon të paraqesë një ligj të veçantë në fillim të kësaj jave që vjen, që do të parashikonte kufizime në lëvizje dhe vendosjen e maskës me detyrim për të frenuar infeksionet e koronavirusit. Kjo është ajo që thotë Helsingin Sanomat.

Sipas gazetës, përgatitja e një ligji të veçantë u përshpejtua pasi kryetarët e partive qeverisëse u takuan të Premten. Të paktën zyrtarë nga Zyra e Kryeministrit, Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë dhe Ministria e Drejtësisë po marrin pjesë në përgatitjen e propozimit të Qeverisë.

Sipas burimeve në Helsingin Sanomat, u konfirmua të Premten perceptimi se kufizimet ekzistuese ose kufizimet e vogla shtesë nuk do të zvogëlojnë mjaftueshëm infeksionet e koronavirusit. Qëllimi është që kufizimet e reja të hyjnë në fuqi brenda pak më shumë se një jave.

Në Zonën Metropolitane të Helsinkit dhe Turku, numri i infeksioneve është rritur në mënyrë alarmante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: