Qeveria: Kufizimet në kufi, deri në mes të qershorit

FILE - This March 17, 2020 file photo, shows incoming traffic to Finland at the Nuijamaa border station in between Finland and Russia in Lappeenranta, Finland. The rare closure of Finland's border with Russia amid the COVID-19 pandemic has hit hard the Nordic nation's South Karelia border region, putting an abrupt stop to visits by nearly two million Russian tourists to the area annually and depriving local businesses and entrepreneurs millions of euros every month. (Lauri Heino/Lehtikuva via AP, File)

Qeveria ka vendosur që kufizimet në trafikun ndërkufitar do të hiqen vetëm për banorët e komuniteteve kufitare midis Finlandës dhe Norvegjisë. Aktualisht, qeveria do të vazhdojë të kufizojë hyrjen deri në mes të qershorit.

Sipas qeverisë, pandemia e koronavirusit vazhdon të jetë e pranishme dhe nuk është ende koha për të lehtësuar kufizimet. Prandaj, si për të parandaluar përhapjen e varianteve virale, kontrollet e kufijve të brendshëm dhe kufizimet në trafikun e kufijve të jashtëm do të vazhdojnë.

Trafiku i kufirit të brendshëm nënkupton trafikun midis Finlandës dhe vendeve të tjera që i përkasin zonës Shengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.