Qarkullonte me makinën “IGLOO”. Policia i vendos gjobë shoferit në Helsinki

Dennis Pasterstein, Kryekomisioneri i Shërbimit të Kontrollit të Trafikut të Policisë së Helsinkit, u kujton shoferëve rëndësinë e pastrimit të duhur të xhamit të përparmë të makinës.

Në llogarinë e tij në Twitter, Pasterstein thotë se sot në mëngjes ka marrë një fotografi dhe një raport nga një patrullë policie në Helsinki për një automobilist që kishte pastruar keq makinën e tij nga akulli dhe bora.

Sipas policisë, një person që drejtonte një makinë me xhama të ngrirë brenda dhe jashtë është gjobitur për rrezikim të sigurisë në qarkullim.

Policia e Helsinkit paralajmëron për “makina igloo” pothuajse çdo dimër. Sipas policisë, ky është një fenomen i rrezikshëm.

Vitin e kaluar, policia tha se kishte hasur në disa shoferë që drejtonin automjetet e tyre pa parë siç duhet.

Sipas policisë, drejtimi i një makine me shikueshmëri të dobët  mund të rrezikojë sigurinë rrugore, gjë që mund të rezultojë në një tarifë automjeti ose një gjobë ditore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: