Prokuroria po heton policin e pezulluar në Helsinki për armëmbajtje dhe kërcënim

Prokuroria bën me dije se ka nisur hetimi paraprak për një çështje penale në lidhje me një oficer policie në Policinë e Helsinkit.

Javën e kaluar, Departamenti i Policisë së Helsinkit informoi stafin e tij për një punonjës policie të dyshuar për akte kriminale, raporton Iltalehti.

Personeli i Drejtorisë së Policisë së Helsinkit është njoftuar me një mesazh që personi të mos lejohet të pranohet në komisariat.

– Stafi do të informohet në mënyrë që askush të mos lejojë brenda ambjenteve të policisë kolegun shumëvjeçar në ambientet e policisë, thuhet në mesazh.

– I dyshuari nuk posedon leje aksesi elektronik dhe nuk i lejohet të hyjë në ambientet e policisë. Nëse i dyshuari hyn në ambientet e policisë, duhet të njoftohet qendra komanduese ose drejtori i përgjithshëm.

Mesazhi është firmosur nga Zëvendës Shefi i Policisë Heikki Kopperoinen. Nga njoftimi u bë e qartë se i dyshuari, të paktën për momentin, nuk është arrestuar nën dyshimin për krim.

“Perceptohet si kërcënim”

Sipas një deklarate nga prokuroria, “për hir të natyrës së çështjes”, në drejtimin e hetimeve është prokurorja speciale Heidi Savurinne nga Prokuroria Publike.

Në këtë fazë, sipas njoftimit për shtyp të prokurorit, dyshimi penal lidhet më qartë me “mbajtjen e armëve të zjarrit për një periudhë më të gjatë kohore”. Nga ana tjetër, objekt i një hetimi paraprak është edhe “sjellja kërcënuese e perceptuar në jetën private” e një punonjësi policie. Çdo vepër tjetër penale do të saktësohet në bazë të hetimeve.

Të premten, Savurinne komentoi për Iltalehti se çështja ishte vetëm në hetimin paraprak. Dyshimi penal ka rënë në vëmendje të policisë, pas një denoncimi të bërë nga një individ.

Në njoftimin për shtyp të vetë departamentit të policisë thuhet se dyshimi ishte një përgatitje për një krim të rëndë kundër jetës ose shëndetit. Sipas Kodit Penal, një vepër e tillë mund të përfshijë, për shembull, mbajtjen e një arme zjarri ose pajisje të tjera kërcënuese për jetën me qëllim kryerjen e një vepre penale.

Kopperoinen nuk e komentoi këtë çështje për Iltalehti të premten. Në një deklaratë të fundit për shtyp nga prokurori thuhet se aktualisht nuk ka asnjë informacion apo informacion të mëtejshëm për t’u dhënë mediave.

I dyshuari, i pezulluar ka shërbyer si polic në terren dhe ka shfaqur rezerva për policinë për çështje që kanë të bëjnë me ngarkesën e punës dhe burimet, ndër të tjera dhe ka kritikuar menaxhmentin e policisë për komunikim të dobët.

Leave a Reply

Your email address will not be published.