Probleme me Nordean. Banka po ndërron sistemin

Klientët e Bankës Nordea po hasin vështirësi në përdorimin e llogarive të tyre qysh prej ditës së dielë. Tërheqjet dhe pagesat nga automatike, pagesat elektronike dhe pagesat e transfertave janë të ngadalta. Pagat e paguara sot mund të kreditohen në llogarinë e klientit me vonesë. Kompensimet dhe ndihmat sociale të paguar nga Kela arritën në llogaritë e klientëve në orën 3 pasdite.

Përditësimi dhe rinovimi i sistemit të informacionit, që filloi të dielën në mëngjes, ishte planifikuar të përfundonte brenda të njëjtës ditë. Sidoqoftë, edhe sot, të martën pasdite, shumë nga shërbimet e bankës po funksionojnë keq. Për shembull, në banking online dhe celular, transaksionet e llogarive nuk shfaqen.

Banka nuk është ende në gjendje të thotë kur sistemet po funksionojnë ashtu siç duhet. Jani Eloranta, Zëvendës President i Bankës, tha se deri tani ata kanë qenë në gjendje të lokalizojnë zonat problematike dhe riparimet janë duke u bërë. Ai theksoi se kjo nuk ishte një rregullim i zakonshëm i sistemeve të informacionit. Kjo pothuajse mund të krahasohet me ndërtimin e një fabrike të re dhe vënien e saj në punë me kapacitet të plotë që në fillim, krahason ai.

Përveç shërbimeve aktuale bankare, shërbimi i identifikimit i ofruar nga Nordea ishte jashtë përdorimit për më shumë se sa ishte paralajmëruar më parë. Kjo e bëri të vështirë për të hyrë, ndër të tjera, në shërbime të shumta qeveritare në internet.

Nordea është e përgatitur të rimbursojë klientët për kostot që vijnë nga ndërprerjet e shërbimeve. Rimbursimet mund të kërkohen duke përdorur formularët në webin e bankës ose duke kontaktuar direkt bankën. Sidoqoftë, Eloranta thotë se deri më tani nuk ka patur një numër të madh të kërkesave nga klientët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: