Presidenti i Ukrainës: Zjarri në termocentralin bërthamor, rezultat i bombardimeve ruse

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelenskyi, akuzoi Rusinë për goditje të qëllimshme në termocentralin bërthamor të Zaporizhia në Facebook herët të premten në mëngjes, pasi një zjarr shpërtheu në termocentral si rezultat i bombardimeve të forta nga forcat ruse.

– Ata e dinë se çfarë po qëllojnë. Ata janë të përgatitur për këtë, thotë përditësimi.

Zjarri u shua rreth orës 6:30 dhe termocentrali nuk është në punë. Autoritetet ukrainase kanë thënë se termocentrali nuk ka pësuar dëmtime kritike dhe nivelet e rrezatimit janë aktualisht normale, sipas CNN. Zelenskyi i konsideron veprimet e Rusisë shumë të rrezikshme.

– Fakti që Rusia nisi një sulm ndaj centralit është në vetvete një akt shumë i rrezikshëm dhe mund të shkaktojë një katastrofë të mundshme. Në Ukrainë ka 15 reaktorë bërthamorë. Nëse njëra prej tyre shpërthen, është fundi për të gjithë, është fundi i Evropës.

Zelenskyi thekson se asnjë vend tjetër përveç Rusisë nuk ka ndezur ndonjëherë reaktorë bërthamorë.

“Për herë të parë, për herë të parë në histori,” tha ai, duke u kërkuar udhëheqësve evropianë “të zgjohen tani” dhe të ndalojnë trupat ruse përpara se kjo të bëhet një fatkeqësi bërthamore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.