Pothuajse 6 mijë të infektuar

5,979 infeksione të reja me korona janë diagnostikuar në Finlandë të enjten, thotë Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL).

Gjatë gjithë epidemisë janë raportuar 295,601 infeksione.

Incidenca e rasteve gjatë dy javëve të fundit të ndjekjes (20 dhjetor deri më 2 janar) është 1,115 raste për 100 mijë banorë.

Për shkak të koronavirusit, aktualisht janë 469 pacientë në spital në Finlandë. Prej tyre, 239 janë në pavijonet e kujdesit special, 183 në kujdesin parësor dhe 47 në terapi intensive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.