fbpx

Policia zbulon tregtinë e biçikletave të vjedhura në Finlandë

Departamenti i Policisë së Finlandës Jugperëndimore po heton raste të shumta që përfshijnë tregtinë e paligjshme të biçikletave. Sipas një njoftimi për shtyp, operatorë të shumtë kanë shitur qindra biçikleta në tregun e zi çdo vit.

Disa dyshohen se kanë shitur 7,000–10,000 biçikleta të përdorura për një hark kohor prej katër vjetësh, pa deklaruar taksën e detyrueshme të shitjes për transaksionet. Hetimi ka zbuluar gjithashtu ekzistencën e disa tregtarëve të vegjël, që kanë bërë dhjetra transaksione të paligjshme çdo vit.

Sipas njoftimit për shtyp, fenomeni doli në dritë kur policia filloi të hetojë rastet e vjedhjeve të biçikletave. Departamenti i Policisë së Finlandës Jugperëndimore po shqyrton aktualisht dhjetë raste, kur një operator privat ka blerë dhe shitur biçikleta, pa deklaruar transaksionet tek autoritetet tatimore.

Shitjet u kryen në përgjithësi përmes kanaleve të tilla si Facebook Marketplace dhe Tori.fi. Ndërsa shumica e biçikletave të rishitura janë blerë legalisht, disa ishin deklaruar të vjedhura. Në një rast të tillë, shitësi mund të ndiqet penalisht për fshehje ose trajtim të mallrave të vjedhura, përveç mashtrimeve tatimore.

Policia inkurajon klientët të jenë vigjilentë kur blejnë një biçikletë. Blerësit duhet të mbajnë shënim numrin rendor të kornizës së biçikletës, vendin e blerjes dhe identitetin e shitësit. Për më tepër, faktorë të tillë si një çmim shumë i ulët për një biçikleta të shtrenjtë, informacioni i kufizuar në lidhje me shitësin ose kushtet e shitjes dhe sjellja e dyshimtë e shitësit mund të jenë gjithashtu arsye për të qenë të kujdesshëm..

Nëse hasni një tregtar biçikletash ose dyqan që duket i dyshimtë, mund të kontaktoni policinë këtu: vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: