Policia parandaloi përplasjen masive mes bandave në Helsinki

Në fillim të tetorit, policia e Helsinkit arrestoi 10 persona për të parandaluar dhunën serioze. Dy persona janë burgosur.

Policia e Helsinkit u bë e vetëdijshme për kërcënimin e një përleshjeje masive në një ngjarje që do të mbahej në Kaivohuone të Premten, 8 Tetor. Policia anuloi aktivitetin për shkak të kërcënimit të dhunës.

– Policia e interpretoi kërcënimin e dhunës si të tillë që nuk do të kishte qenë e mundur të organizohej aktiviteti. Policia nuk do të kishte qenë në gjendje të garantonte rendin dhe sigurinë publike në një nivel të mjaftueshëm, thotë Juhani Vuorisalo, Drejtor i Hetimit.

Shqetësimi ka të bëjë me bandat e rrugës në zonën metropolitane të Helsinkit. Ky është incidenti më domethënës i lidhur me bandat që policia ka parandaluar.

Nga 10 të arrestuarit, dy të rinj, rreth 20 vjeç, u burgosën. Ata dyshohen se po përgatiteshin për një krim kundër jetës ose shëndetit dhe grabitje të rëndë.

Policia, përfaqësues në zë të politikës po shprehin alarmin se mund të kemi rishfaqjen e fenomenit të bandavetë dhunshme të rrugës, sikurse ka ndodhur në Suedi dhe Danimarkë. Premtimi për t’u pasuruar me shpejtësi po shërben si magnet për të rinjtë që nuk janë me origjinë finlandeze. Fëmijët e emigrantëve ndjehen më të vetmuar dhe të izoluar në shoqëri, për më tepër kur nuk kanë një model të fortë në familje që ta ndjekin në përballimin e problemeve të moshës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: