Policia kontrollon lokalet që shërbejnë pije alkolike. Kapen 14 të huaj pa leje pune

Policia inspektoi rreth 190 lokale të licencuara midis 27 shtatorit dhe 3 tetorit 2021 në lidhje me një periudhë të monitorimit të lokaleve të licencuara dhe shtetasve të huaj. Monitorimi u krye në bashkëpunim me inspektorët e alkoolit, shërbimet e emergjencave dhe inspektorët e shëndetit dhe sigurisë në punë.

Sipas deklaratës së publikuar nga Policia Finlandeze, tetë shkelje të rendit publik u gjetën në ambientet e licencuara. Shumica (5) e incidenteve përfshinin persona që kryenin detyrat e kujdestarit të sigurisë (roje) dhe nuk kishin kartën e tyre të vlefshme të kujdestarit të sigurisë me vete në vendin e punës.

“Policia dhe inspektorët e alkoolit duhej të ndërhynin në 18 incidente të shërbimit të pijeve alkoolike për persona të dehur qartë. Për fat të mirë, këtë vit nuk pati incidente të shërbimit të pijeve alkoolike për personat e mitur, “thotë Kryeinspektori Ari Järvenpää.

Gjithsej 46 mangësi dhe shkelje të ndryshme u raportuan në agjencitë e administratës rajonale në lidhje me këtë fushatë kontrollesh. Pesë raporte të veprave penale u regjistruan në lidhje me inspektimin e shërbimit të pijeve alkoolike.

“Gjatë kësaj fushate, u kontrolluan gjithsej 509 shtetas të huaj për të siguruar që ata kishin të drejtën e qëndrimit në Finlandë. Gjithsej 14 shtetas të huaj u kapën duke punuar pa lejen e kërkuar të punës dhe një person ishte ilegalisht në vend. Indikacionet e trafikimit të qenieve njerëzore u zbuluan në një rast, “tha kryeinspektori Ari Jokinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.