Policia heton zyrën e kryeministres: 300 Euro për mëngjesin

Departamenti i Policisë së Helsinkit po kryen një hetim paraprak rreth fakteve se Kryeministrja Sanna Marin dhe familja e saj kanë ngrënë mëngjes me paratë e taksapaguesve, informoi sot policia në një njoftim për shtyp.

Të paktën një kërkesë për një hetim është bërë në polici, bazuar në informacionin e disponueshëm për publikun në lidhje me këtë skandal. Çështja doli pasi Iltalehti publikoi historinë se Marin ka përfituar rreth 300 Euro në muaj për ushqimet.

Në hetimin e tij paraprak, policia vlerëson nëse ka arsye për të dyshuar për një zyrtar apo një krim tjetër pasi Kryeministri është rimbursuar për vaktet e ushqimit, megjithëse Akti i Shpërblimit Ministror nuk duket se e lejon këtë, të paktën në bazë të formulimit të tij.

– Theksoj që hetimi paraprak nuk ka të bëjë në asnjë mënyrë me Kryeministrin apo zyrën e tij, pasi autoriteti hetues nuk ka kompetencë të pavarur për vlerësimin e tyre. Në këtë fazë, vetëm procedura e zyrtarëve të tjerë në Zyrën e Kryeministrit do të vlerësohet, thotë Teemu Jokinen, Drejtor i Hetimit dhe Inspektorit të Krimit, në një njoftim të policisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.