fbpx

Policia arreston 17 protestues në Helsinki

Sipas policisë, rreth 200-300 protestues u mblodhën sot në një demonstrim të paligjshëm kundër Zyrës së Qytetarëve për të kundërshtuar kufizimet e koronavirusit. Policia arrestoi 17 persona gjatë protestës dhe shpërndau protestën pasdite.

– Jo të gjithë protestuesit respektuan urdhërat e policisë për t’u shpërndarë. Policia arrestoi gjithsej 17 protestues. Nga këta, 14 morën një gjobë për mosbindjen ndaj policisë dhe dy për kundërshtimin e autoriteteve, thuhet në një deklaratë të policisë.

Sipas policisë, pjesëmarrësit në demonstratën e paligjshme u mblodhën në Sheshin e Senatit në 2 pasdite, dhe u larguan nga atje në një procesion drejt Stacionit Qendror të Trenit.

Policia tha në Twitter të Dielën se pasi procesioni bllokoi hyrjen në Aleksanterinkatu iu dha pjesëmarrësve të procesionit një urdhër shpërndarjeje. Sipas policisë, urdhri i shpërndarjes u lëshua në mënyrë të përsëritur në Esplanadi, Aleksanterinkatu, Sheshin e Senatit, Rautatientori dhe Kansalaistori. Policia tha se disa nga protestuesit nuk ndoqën urdhrat.

Edhe pas urdhrit të shpërndarjes, individët u mblodhën në grupe të vogla të Dielën pasdite në shkallët e Katedrales. Policia thotë në Twitter se dha një urdhër tjetër për një turmë më shumë se gjashtë njerëz që u mblodhën së bashku. Policia e interpretoi situatën si një tubim i paligjshëm.

Një demonstrim tjetër prej gjashtë personash u mbajt të dielën në sheshin hekurudhor dhe u sigurua nga policia. Njerëz të tjerë nga procesioni u mblodhën në vendin e ngjarjes, kështu që policia ndaloi protestën dhe lëshoi ​​një urdhër shpërndarje në 4 pasdite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: